Online Uitspraaktrainer

Hoe laat je een niet-Nederlander met e-learning het verschil herkennen tussen pad en bad? Met een online cursus helpt de VU haar NT2 studenten. Voor Uitgeverij Boom heb ik samen met Studio Kromhout de conceptontwikkeling van het online oefenprogramma voor klank en uitspraak gerealiseerd.
De online oefeningen en spellen zijn er op gericht je uitspraak te verbeteren en bevatten ook toetsen. De cursist (en desgewenst de docent) krijgt zo inzicht in zijn of haar prestaties en vorderingen.

Uitspraak leren achter de PC

De Uitspraaktrainer is een e-learning methode om de uitspraak te verbeteren van NT2-cursisten en cursisten die het Nederlands leren als een vrede taal. Uitspraaktrainer steunt op twee pijlers die samen tot de beste resultaten leiden: de docent en de computer als uitspraaktrainers.
De training en games moesten effectief en flexibel zijn, maar tegelijk voor een zeer beperkt budget gerealiseerd worden. Dankzij uitgekiende werkvormen voor in de les en een daarop afgestemd online oefenprogramma kan uitspraak eindelijk een volwaardig onderdeel worden van het NT2-lesprogramma.
Hier vind je een korte demo van de uitspraaktrainer.

Bij de uitspraaktrainer zijn naast een reeks toetsen ook vier eenvoudige games ontwikkeld waarmee cursisten hun kennis kunnen testen.

Rol: conceptontwikkeling; projectmanagement
Bedrijf: Boom Uitgevers
Doel: realisatie online training 

Comments are closed.